top of page
speedfitness, speedfitness 13. kerület

Masszázsaink

A Masszázsról ...

A masszázs hatással van többek között:a bőrre,az izmokra,az idegrendszerre,a keringésre(vér,nyirok,energia),külön az egyes szervekre, ezáltal a teljes szervezetre.

Hatékony stresszoldó,feszültség oldó,fájdalom csökkentő,elősegíti a méregtelenítést, javítja a mozgásterjedelmet az orvosi kezelés hatékony kiegészítője lehet.

A masszázs hatására távoznak a salakanyagok a bőrből, izomzatból, fokozódik a vér- és nyirokkeringés. Nagyban hozzájárul a testi-lelki ellazuláshoz, a pszichés eredetű feszültség oldásához, jelentős hatást gyakorolva ezzel az egészségre és a jó közérzetre.

 

Stúdiónkban kétféle alap masszázsból választhatnak:

  • Nyugati masszázstechnikák: a szervezet egyes mozgó apparátusainak (izmainak, inainak, csontjainak, ízületeinek) működését állítja helyre. (Például ilyenek: svéd, gyógy-, hátmasszázs)

  • Keleti masszázstechnikák: ezen technikák alapvető lényege és hitvallása szerint testünk egészsége attól függ, hogy a benne lévő energia mennyire tud keringeni, áramlani. A keleti masszázsok célja tehát az, hogy az energia szabad áramlását helyreállítsák. Feszült izmaink például gátolják az energia áramlását.

Fedezze fel hát a gyógyító érintés varázslatos világát és élvezze annak minden jótékony hatását!

Gyógymasszázs

A masszázs szintén a mechanoterápia körébe sorolható. Frissítő és sportmasszázs egészségeseken is végezhető. A gyógymasszázst azonban gyógymasszőr vagy gyógytornász végzi. A gyógymasszázst leginkább kiegészítő kezelésnek rendelik. Kitűnően alkalmazható pl. gyógytorna előtt az izomzat kilazítására vagy éppen tonizálására (az izomtónus visszanyerésére). A gyógymasszőr vagy gyógytornász vizsgálat során tájékozódik a bőr, a bőr alatti kötőszövet állapotáról és ennek megfelelően végzi a kezelést. A masszázs mechanikai inger a bőrnek, bőr alatti kötőszövetnek, izomzatnak. Helyileg és reflexes távolhatás révén is javítja a vérkeringést, csillapítja a fájdalmat. A simítás, a gyúrás bizonyos fogásai, a vibráció és a végtag kirázása izomlazító, a gyúrás más formái: a dörzsölés és az ütögetés inkább izomtonizáló hatásúak.
 

Svédmasszázs

Tuina masszázs 

A hagyományos kínai Tuina masszázs (TuiNa AnMo) egy több mint 2000 éves ősi kínai gyógymasszázs, mely a hagyományos kínai orvoslás (HKO) egyik ága.

Magyarországon természetgyógyászatnak minősül, és a keleti mozgás- és masszázsterápiák közé tartozik. (Kínában a Tuina masszázst kórházakban végzik – gyógyítási céllal – orvosi masszázsként. Díja hozzávetőleg

2-3-szorosa egy akupunktúrás kezelésének, mivel masszázstechnikáit nehéz magas szinten elsajátítani, így kevés a jó szakember ezen a területen.)

A TUINA MASSZÁZS ALKALMAZÁSI TERÜLETEI

A Tuina masszázs sokrétű masszázstechnikái által, valamint az akupunktúrás pontok és a meridiánok stimulálásával a test minden “szintjére” – bőrre, izmokra, inakra, ízületekre, vérkeringésre, meridiánokra ill. a belső szervek működésére is – hatni tud. Része tehát az akupresszúra is, de sokkal több annál. Elsősorban mozgásszervi problémák gyógyítására használják,

mivel a Tuina masszázzsal a legtöbb esetben közvetlenül a gyökerét lehet kezelni egy-egy mozgásszervi problémának.

Természetesen a TUINA masszőrök alkalmasak diagnosztizálásra és a kezelést ennek tükrében kezdik meg,legyen szó megfázásról,köhögésről,fejfájásról,ödémásodásról,végtag zsibbadásról stb. 

A masszázs során speciális fogásokkal történik a görcsös izmok átdolgozása és kilazítása, melyek segítenek a fájdalmak enyhítésében.

A masszázs során könnyebben ellazulnak a fájdalmasan feszült, görcsös izmok, oldódnak az izomcsomók, javul az agy vérellátása.

A simító, pumpáló mozdulatok hatására gyorsul a pangó nyirok elfolyása. A lazító, stresszoldó testmasszázst az aktuális állapothoz választott illóolajok (aromaterápia) használatával egészítjük ki.

Ezek hatására intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, energizáló, vitalizáló ereje. Az aromák a bőrön, orron, tüdőn át is hatnak. Elősegítik a természetes gyógyulási folyamatot. Erősítik az immunrendszert, javítják a hangulatunkat, és az érzelmi problémákat is kezelik.

bottom of page